HomeGraalswerkDe GraalGraalsbeheerGraalsbewegingGraalsboodschapAbd-ru-shinContact

Graalsbeheer

Een instelling in de Tiroolse bergen

Op de autosnelweg door het Inndal in Tirol ongeveer halverwege tussen Kufstein en Innsbruck bevinden zich de afritten Schwaz en Vomp. Via beide afritten komt men in de plaats Vomp. Op het dorpsplein van Vomp wordt de weg naar de Vomperberg aangegeven. De weg leidt bergopwaarts, het bos in en komt dan bij een splitsing. Een bord „Grals-Siedlung” („Graalsnederzetting”) geeft aan rechtsaf te slaan en de weg in oostelijke richting verder naar boven te rijden. Boven, op een hoogplateau aangekomen, eindigt het bos en ziet men een voor de landbouw gebruikt gebied met enkele boerderijen. Vervolgens leidt de weg naar het „Alpengasthaus Weberhof” en de er omheen liggende pensions. Het „Alpengasthaus Weberhof” evenals de pensions maken deel uit van de Graalsnederzetting en behoren tot hetzelfde bezit als het Graalsbeheer. Voorbij het „Alpengasthaus Weberhof” komt de weg bij een kruising. Daar staan links twee gebouwen – ten dele in gebruik voor de landbouw. Schuin rechts staat een klein huisje en daarachter een lang gebouw met een klokkentoren. Dit gebouw is de hal voor de wijdingsuren en de Graalsfeesten voor de aanhangers van de Graalsboodschap; het Graalsbeheer heeft dit bouwwerk onder haar hoede.

Bij de hiervoor genoemde kruising naar links afslaand, leidt de weg een heuvel op. Daar komt aan de linker kant het grafmonument van Abd-ru-shin in beeld, in de vorm van een piramide. Aan de rechter kant staat een woonhuis. Meteen na dit woonhuis verschijnt rechts de ingang van de eigenlijke Graalsnederzetting. Het grootste gebouw – meteen links na de ingang – draagt boven de deur de spreuk „Allezeit Gerechtigkeit” („Altijd Gerechtigheid”). In dit gebouw zetelt het Graalsbeheer Vomperberg evenals de uitgeverij Verlag Alexander Bernhardt. Het Graalsbeheer en de Verlag Alexander Bernhardt hebben dezelfde bedrijfsleiding en gebruiken de vertrekken gezamenlijk. Hier wordt de Graalsboodschap „In het Licht der Waarheid” van Abd-ru-shin te koop aangeboden en ook andere boeken, die in verbinding met dit werk staan.

Behalve het gebouw van het Graalsbeheer bevinden zich hier woonhuizen en verder werkplaatsen, garages, en een kleine paardrijschool met manege. De meeste van deze gebouwen, die ook als de eigenlijke „Graalsnederzetting Vomperberg” zouden kunnen worden aangeduid, zijn houten huizen, die in de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw werden gebouwd. Zij hebben een doelmatige bouwstijl. Het aantal bewoners van de Graalsnederzetting is thans ongeveer 60 personen.

Alle leeftijdsklassen van baby tot gepensioneerde zijn vertegenwoordigd. De medewerkers van het Graalsbeheer wonen in de Graalsnederzetting. Het Graalsbeheer vormt het centrum van de nederzetting. Deze is op werkdagen tijdens kantooruren voor het algemene publiek toegankelijk. Op zaterdag en zondag zijn de openingstijden tot enkele uren beperkt.